Home
     ANBI

  
            Biografie
       Bezittingen
     Wandelingen


In augustus 2020 is Stichting Erfgoed Prinses Marianne opgericht.

De stichting heeft tot doel: Het verzamelen, bewaren en verspreiden van kennis omtrent het leven,
het erfgoed en de maatschappelijke en internationale betekenis van Prinses Marianne der Nederlanden (1810-1883)
Naast het vertalen van brieven is een begin gemaakt met het inventariseren van schilderijen en andere kunstvoorwerpen die ooit hebben behoord tot de omvangrijke collectie van de prinses. Een eerste lijst omvat zo’n 1.500 schilderijen, onder andere gemaakt door diverse Nederlandse kunstenaars uit haar periode.

Verder onderhoudt de Stichting goede contacten met instanties te Kamieniec Ząbkowicki, waarmee belangwekkende informatie wordt uitgewisseld. Het streven is om eveneens contacten te leggen met relevante personen en instanties te Reinhartshausen en omgeving. Op langere termijn hoopt de Stichting, mede op basis van Mariannes brieven, een internationale tv-documentaire te maken. Voor onderwijsdoeleinden denken we aan het samenstellen van lesbrieven over de prinses. Het plan voor een nieuwe biografie over het leven van Marianne begint vorm te krijgen.

Om deze doelstellingen goed voor het voetlicht te brengen en hierover de juiste communicatie te bieden werken wij aan een informatieve website.© 2021 Stichting Erfgoed Prinses Marianne

Colofon

Bezoek ook

Volg ons op