Home
     ANBI

  
            Biografie
       Bezittingen
     Wandelingen

Podium voor de prinses


Podium voor de prinses

Het werd vroeg op voor het bestuur deze Open Monumentendag 2021 (tweede zaterdag in september) om bijtijds klaar te zijn voor de eerste presentatie van onze Stichting. De organisatie van de OMD had ons (met dank) gastvrijheid verleend. Met het weer moesten we wel eerst door de zure appel heen bijten maar dat werd later met een voorzichtig zonnetje goedgemaakt.

De aanwezigheid van de Stichting werd zeer gewaardeerd. In het historische dorp lieten velen zich informeren over het nog jonge bestaan van Stichting Erfgoed Prinses Marianne. Er lagen boekjes met veel informatie over de prinses en folders om uit te reiken. Wie weet komen daar ook nog nieuwe donateurs uit voort. Het bracht uiteindelijk circa veertig mensen ertoe om donateur te worden. Een prachtig resultaat voor deze eerste presentatie.
Niet alleen in de Herenstraat maar ook aan het Oosteinde was aandacht voor prinses Marianne. Zo mochten wij van de nieuwe eigenaar een statafel met informatie plaatsen bij de bijzondere rondleidingen die voor een beperkte groep bezoekers in huize Onder de Linden en de voormalige Oranjerie aan het Oosteinde plaatsvonden. Ook hier konden we tot onze vreugde donateurs inschrijven. Hetzelfde gold voor de tuin bij Klein-Rusthof waar wij eveneens, dankzij de vriendelijke toestemming van de eigenaar, een informatietafel konden plaatsen.

Zo werd de OMD voor de stichting een mooi podium en kon de dag succesvol worden afgesloten.
© 2021 Stichting Erfgoed Prinses Marianne

Colofon

Bezoek ook

Volg ons op