Home
     ANBI

  
            Biografie
       Bezittingen
     Wandelingen

1831 

Kinderen

Uit het huwelijk van Marianne en Albrecht werden vijf kinderen geboren. De eerste kwam in 1831 ter wereld en werd Charlotte genoemd. Het verhaal gaat dat vader liever een zoon had gehad, een zoon voor het Pruisische leger! Een jaar later werd inderdaad een zoon geboren die echter direct na de geboorte stierf. In 1837 werd opnieuw een zoon geboren, die wel levensvatbaar bleek en naar zijn vader Albert werd genoemd. Het daarop volgende meisje Elisabeth stierf enkele weken oud. De laatste was weer een dochtertje, die in 1842 het levenslicht zag en de naam Alexandrine kreeg. Marianne, die onder andere door diverse erfenissen zeer vermogend werd, zou elk van haar kinderen een bijzonder huis schenken, meestal ter gelegenheid van hun huwelijk.


Prinses Marianne als Pruisische prinses en haar echtgenoot prins Albrecht van Pruisen tijdens hun eerste huwelijkjaren. Daaronder hun handtekeningen.

Litho's M.A. van Straaten. Collectie auteur

Pruisische prinsjes en prinsesjes. De onderste drie zijn de kinderen van Albrecht en Marianne: Charlotte (1831- 1855), de oudste, Albert (1837-1906), de enige jongen en Alexandrine (1842-1906), de jongste. Litho naar een tekening van Hopfgarten, 1848.
Collectie auteur© 2021 Stichting Erfgoed Prinses Marianne

Colofon

Bezoek ook

Volg ons op